måndag 9 januari 2017

Vättercupen 2017

Då kan man verkligen säga att säsongen är igång.  Den gångna helgen valde vi att starta säsongen med att åka till Husqvarna för att tävla i den svenska GP tävlingen Vättercupen. 
Norges damlandslag ställde upp med följande trupp
48kg Ramona Eriksen
55kg Synne Ånestad
55kg Ronja Burø
63kg GunnRita Boine
69kg Hedda Haug Strand


 Vi hade en väldigt fin tur tillsammans med guttelaget. 
Det är ett härligt gäng och det känns väldigt bra med tanke på framtiden i Norsk bryting. 
Vi kom fram till Husqvarna på fredagkvällen och tränade en økt tillsammans i Husqvarnas brytelokal.
sedan checkade vi in på ett kanonboende :
Husqvarna vandrarhem:
jag kan varm rekomendera det stället om någon har vägarna förbi husqvarna. gärna då inte till nästa års Vättercup, för då vill vi bo där igen. =) och de har inte så många rum. (vi bodde i själva hotelldelen som var supermysig)


tjejerna hjälper varandra med det mesta!härliga coacher som går igenom dagens taktik!

Ronja är klar till tävlingen

 Som ni själva ser så hade vi allesammans en riktigt god tur och det bjöds på många skratt.


Stavangerduon Synne och Sebastian. 

 På tävlingen var det 99 brottare invägda varar 22 st var tjejer. 
i 48kg var de 2 deltagare.
arrangören frågade om tjejerna ville gå två matcher för att få fler matcher när vi ändå var på plats och det var ju ett väldigt bra initiativ av arrangören.
motståndaren var Lovisa Ljungström och tjejerna möttes först en match i grundomgången och gick sedan även en finalmatch.
denna gången var det Lovisa som hade en bättre dag och vann båda matcherna, men Ramona visade i finalmatchen att det är nära och lite mer självförtroende nästa gång så går det vägen.
  nya erfarenheter och ny motivation!


 Hedda var oxå hon sugen på många matcher och fick möjligheten att dubblera genom att delta i både 69kg och 75kg . denna möjlighet tog Hedda direkt och fick därmed många matcher. i 69kg fick hon möta Moa Nygren som är välmeriterad med många mästerskapsmedaljer i bagaget. Hedda gjorde en bra match och var ytterst nära att ta poäng vid flera tillfällen. i slutet av matchen låg Hedda under med 8-2 och tvingades att chansa , Moas rutin satte stopp för det men en god erfarenhet för Hedda att ta med sig och en bra start på säsongen. plockar poäng och möter upp bra mot meriterade Moa. Två enkla vinster i 75kg och sedan var det dax för final nr 2 för dagen. denna gången mot en annan välmeriterad brottare: Denise Makota Ström från Nykvarns bk i Sverige. 
Även denna matchen gjorde Hedda bra och brottades bättre än vad hon tidigare gjort mot Denise. från klarhet till klarhet.
det är det som gäller.
denna gången blev det poängförlust med 7-1 men även här fanns ett par situationer där det var nära til lpoäng och framförallt så är det små justeringar som kan göra att vi täpper till och inte släpper poängen lika lätt nästa gång.

 Härligt med din inställning Hedda!

 Ronja och Synne tävlade både i 55kg klassen. klassen hade 5 deltagare vilket innebar round robin. Perfekt.! massor med matcher.
för Synne som gjorde sin landslagsdebut så blev det en svår uppgift men hon visade på en mycket bra inställning och gick all in. hade ett par bra försök på mara. fick två förluster mot segraren fredrika Pettersson och mot vår egen Ronja. sedan var synne ytterst nära att ta en bra skalp mot Amanda Engman, men tyvärr lyckades Amanda få in ett av sina dyk i slutet av matchen och synne hamnade på fall. det svänger fort!  sista matchen belv vinst på WO. synne hade gärna gått matchen så det var synd. Bra insats iallafall


 Ronja Burø gjorde en bra turnering med tre vinster efter mycket kontrollerad och stabil brottning. Ronja är ju en av våra mer rutinerade tjejer och det märktes i detta sammanhanget. taktiskt väl genomfört. i finalen väntade då Fredrika Pettersson som är väletablerad i det svenska landslaget men där är vi van att se henne i 48kg. Ronja hade inte mycket att säga i den matchen då Fredrika var några snäpp vassare. men vi vet vad vi ska jobba mot och det är precis dessa matcher vi vill ha. 
det blev en perfekt mix för Ronja denna dag! grattis till silvret!

 även Gunnrita drog en guldlott och de blev 5 st i vikten. detta innebar fyra matcher . tyvärr blev det denna gången fyra förluster. men det betyder ju oxå fyra gånger erfarenhet fyra gånger motivation till att träna mer, och framförallt så innebar det fyra gånger väldigt bra träning just denna dag.
Gunnrita kommer igen !

selfiekungen saknar sin selfiekompis Fritz

 Tack hela gänget för att ni gjorde denna tur så bra och kul. 
Grattis guttelaget som blev bästa klubb på killsidan!
tack för all hjälp me tjejerna och bra kört Tore!


Husqvarna vi ses igen!
tack för att ni ordnat så bra för oss!
Nu är tjejlaget i Oslo på samling fram tills på fredag och det känns väldigt bra att direkt efter tävling kunna gå igenom det som skedde där och då.
jag passar på att slänga ut en ide till de svenskar som läser:
självklart får ni komma på de samlingar som vi har i Norge. bara hör av er till mig så skickar jag de planer vi har.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar